Antalya’dan İstanbul’a Bir Otostop Yolculuğu

Uzun zaman olmuştu otostop çekmeyeli. Martin ve Barbara ile İran’a yaptığımız 13.000 km’lik otostop yolculuğunun üzerinden birkaç sene geçmişti. Tarih 08 Aralık 2013, günlerden pazar. Alanya’dan bir kamptan dönüyoruz, Yiğit ile çıktık bu sefer yola. Gold City Otel‘den birkaç araçla Alanya yoluna çıktık ve bir süre bekledikten sonra üçüncü aracımızla Alanya merkezine geldik. Belirtmek isterim ki Alanya’da otostop gerçekten çok zor, insanları pek yatkın değiller otostop kültürüne. Alanya’nın çıkışında uzun süre bekledikten sonra, bizi Konaklı’ya götürmek üzere duran aracın sahibi Konaklı’nın imamıydı. Konaklı’dan Manavgat’a başka bir araçla geçtik ve geceyarısı Manavgat’tan havalimanına bir zabıta arkadaşın arabasında gidip, orada geceyi geçirmeye karar verdik.

manzara

Ertesi sabah (9 Aralık 2013) çok daha dinç bir şekilde çıktık yola. Öncelikle Isparta’ya doğru hareket etme adına havalimanın biraz ilerisindeki sapağa çıktık. Birkaç araçla Isparta yoluna koyulmayı başardık. Birçok farklı insanla tanıştık, yeni arkadaşlarımızla keyfimiz pek yerindeydi.

kulustur

 Isparta’dan sonra hava iyice soğumaya başladı, ama öyle bir araç denk geldi ki oralarda, sordum durduğunda;
– Nereye gidiyorsun abi?

-İstanbul! Ama Kartal’a gidiyorum ben, ona göre!

Kartal’a kadar gidiyor diye binmeyecek miydik? Atladık hemen, haliyle en uzun yolculuğumuzu bu araçla yaptık ve gecenin 4’ünde İstanbul’daydık.

istanbul_hh

Bir kez daha fark ettim ki; yolda olmak gerçekten huzur verici. Esasında vardığımız nokta İstanbul olsa da sonunda, keyif alınan kısım o yolculuğun kendisiydi yine.

Yeni seyahatlerde görüşmek üzere…

 

This post is also available in: English (İngilizce)

Bir yanıt yazın