Zengin İnsanların Her Gün Yaptığı 9 Farklı Şey

Gündelik hayatımızda yaptığımız şeyler ya da alışkanlıklarımız maddi durumumuzu belirliyor. Peki zengin insanlar ne yapıyor?

Sevdiğim metafor Çığ diyor Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals.” kitabının yazarı Thomas Corley. “Bu alışkanlıklar kar taneleri gibilerdir, birleştikçe büyür ve gelişirler, koca bir çığa dönüşürler.”

Genel anlamda sözü geçen şeyler, kelebek etkisi ya da küçük bir kar tanesinin çığ yaratması gibi düşünülebilir. Thomas Corley adlı yazar, hayatının 5 yılını, zengin insanların (yıllık geliri 160 bin dolardan yüksek olanlar ve net 3.2 milyon dolar varlığı bulunanlar) ve düşük gelirli insaların (yıllık geliri 35 bin dolardan düşük olanlar ve  en fazla beş bin dolar net varlığı bulunanlar) üzerinde araştırma yapmaya adadı.

Bu araştırma sonucunda, zengin alışkanlıkları ve düşük gelirli alışkanlıklarını belirledi. Corley, herkesin zengin ve düşük gelirli alışkanlıklarının bulunduğunu ancak %50 lik zengin dilimin ortak noktalarını bulabildiğini söyledi.

İşte zenginlerin alışkanlıklarından bazıları:


1. Zengin insanlar hedeflerini her zaman görünür tutarlar.

“Her gün hedefime odaklanırım”

Zengin İnsanlar: %62

Düşük Gelirli İnsanlar: %6

Zengin insanlar sadece hedeflerine odaklanmıyor, ayrıca bu hedefleri yazıyor. İnsanların genel kanısı ise hedef asıl amaçtır, bir istek ise hedef değildir. Bu yüzden odaklanmak önemlidir.


2. Ve bugün ne yapılması gerektiğini bilirler.

“Her gün yapılacaklar listesi hazırlarım”

Zengin İnsanlar: %81

Düşük Gelirli İnsanlar: %19

Zengin insanlar sadece bu listeyi hazırlamıyor, ayrıca içlerinden %67′si de bu listenin minimum %70’ini her gün gerçekleştiriyor.


3. Televizyon izlemezler.

“Günlük en fazla 1 saat televizyon izliyorum”

Zengin İnsanlar: %67

Düşük Gelirli İnsanlar: %23

Benzer şekilde, zengin insanların reality şovları sadece %6’sı izlemesine karşın düşük gelirlilerin %78’i bu programları izliyor. Zengin insanlar arasındaki genel kanı ise boşa harcanacak zamanlarının olmaması ve zamanlarını daha yaratıcı ve üretici şeylere harcamak gerektiği yönünde.


4. Okurlar … ama eğlence için değil.

“Okumayı çok severim”

Zengin İnsanlar: %86

Düşük Gelirli İnsanlar: %26

Tabii ki zengin insanlar okumayı seviyor ancak okudukları kitaplar genelde kişisel gelişim kitapları. Roman tarzı kitaplar okumuyorlar. Araştırmaya göre zenginler %88′i günde 30 dakika kişisel gelişim kitabı okuyor, düşük gelirlilerde bu oran %2.


5. Ek olarak, sesli kitaplara da önem verirler.

“Sesli kitap dinlerim”

Zengin İnsanlar: %63

Düşük Gelirli İnsanlar: %5

Arabanızla veya herhangi bir ulaşım aracıyla seyahat ediyorken sesli kitapları tercih edebilirsiniz. Sesli kitapları sevmiyorsanız dahi, yolculuklarınız esnasında şu etkinlikleri yapabilirsiniz: İş Ev Arası Yolculukta Candy Crush Oynamak Yerine Yapılabilecekler


6. Çalıştıkları işlerde kendilerini gösterirler.

“İşimin gerektirdiğinden daha fazla çalışıyorum”

Zengin İnsanlar: %81

Düşük Gelirli İnsanlar: %17

Zengin insanların %86′sı haftalık 50 saatten daha fazla çalışıyorlar. Buna rağmen, bu zenginlerin sadece %6 lık bir kesimi işlerinden yakınıyor.


7. Büyük piyangonun peşinde koşmazlar.

“Düzenli olarak piyango oynarım”

Zengin İnsanlar: %6

Düşük Gelirli İnsanlar: %77

Söylemeye bile gerek yok, ancak zengin insanlar ellerindeki parayı riske atmıyor ve değerini biliyorlar.


8. Bel ölçülerini kontrol ederler.

“Her gün aldığım kalorileri hesap ediyorum”

Zengin İnsanlar: %57

Düşük Gelirli İnsanlar: %5

Zengin insanlar sağlıklarına değer veriyor ve sürekli kontrol altında tutmaya ve sağlıklı yiyecekler yemeye çalışıyorlar. Ayrıca bu insanların %92’si düzenli spor da yapıyor.


9. Ve gülüşlerine önem verirler.

“Her gün diş ipi kullanıyorum”

Zengin İnsanlar: %62

Düşük Gelirli İnsanlar: %16

 

Kaynak: Business Insider

This post is also available in: English (İngilizce)

Bir yanıt yazın