Sizi Daha Akıllı Yapacak 17 Websitesi

Corona sebebiyle inzivaya mı çekildiniz? Kedi videoları izlemekten veya zamanınızı Instagram ve Facebook newsfeed’inizde scroll yaparak geçirmekten sıkıldınız mı? Online olduğunuz vakitte daha mı üretken olmak istiyorsunuz?

Buyurun, zamanınızı daha akıllıca geçirmenizi sağlayabilecek 17 websitesi:

Siteler ve Açıklamaları

1. Digital Photography School — Fotoğrafçılık yeteneklerinizi geliştirmeniz adına yazılar okuyabileceğiniz bir altın madeni; bu alanda hiçbir bilgi ve tecrübeniz yoksa dahi size fayda sunacaktır. Aynı zamanda diğer fotoğrafçılarla iletişime geçebileceğiniz aktif bir foruma da sahip.

2. Duolingo — Yeni bir dil öğrenmek ya da yabancı dilinizi geliştirmek istiyorsanız, bu eğlenceli ve bağımlılık yaratan oyuna bir göz atın. Dil öğrenimi konusunda başka bir kaynak isterseniz, BBC Languages‘i de denemek isteyebilirsiniz.

3. Factsie —  Boynuzlu kertenkelenin gözünden kan püskürtebildiğini biliyor muydunuz? Her tıklamanızda yeni tarihi ve bilimsel gerçekleri bulacaksınız, yanlarında kaynaklara olan linkler de mevcut. Eğlenceli gerçeklerle alakalı bir diğer site ise Today I Found Out.

4. Freerice — Kelime dağarcığınızı genişletirken, bir yandan da açları doyurabilirsiniz. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Korece yetenekleriniz gelişirken, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak bir faydanın da içinde olacaksınız.

5. Gibbon — Öğrenme adına en iyi kaynaklardan birisi. Kullanıcılar makale ve videoları derleyerek, size iOS programlamadan, etkili hikaye anlatımına kadar, yeni şeyler öğrenebilmeniz adına fayda sunuyor. Takımlar oluşturup birbiriyle paylaşım yapmak isteyebilecek topluluklar için de çok faydalı bir araç.

6. Instructables — Eğlenceli videolar ve basit yönlendirmeler sayesinde; tenis topu fırlatma makinesinden tutun da arka bahçenize nasıl bir kamelya yapabileceğinizi dahi öğrenebilirsiniz. Dilerseniz siz de kendi üretimlerinizi paylaşabiliyorsunuz. Daha fazlasını mı istiyorsunuz? eHow‘ı ziyaret ederek de pek çok konuda yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz; yemek yapmak, dekorasyon, tamir, planlama, bahçecilik ve hatta bütçe planlaması.

7. Investopedia — Yatırım dünyası, pazarlar ve kişisel finansla alakalı ihtiyacınız olan her şeyi öğrenin.

8. Khan Academy — Pek çok konu hakkında oldukça faydalı videolar sayesinde bilgi sahibi olmanın yanında, bunları uygulama şansı da bulacak ve öğrenme istatistiklerinizi görebileceksiniz. Yeni bir şey öğrendiğinizde, bilginizi sınayabilmenin en güzel yollarından birisi. Bilginizi arttırabileceğiniz diğer siteler ise: UdacityCourseraAcademicEarthMemrise, ve edX.

9. Lifehacker — Bu pek faydalı site sayesinde, işleri halledebilmeniz adına, sınıflandırılmış bir şekilde tüyolar, ipuçları ve download önerileri bulacaksınız.

10. Lumosity — Beyninizi bu eğlenceli ve bilimsel bir şekilde dizayn edilmiş oyunlar sayesinde eğitin. Hafızanızı ve dikkatinizi geliştirme adına kendi “Kişisel Eğitim Programı”nızı oluşturabilir ve gelişim sürecinizi gözlemleyebilirsiniz.

11. Quora — Sorularınızı sorun, konu hakkında bilgili olan diğer insanlar cevaplasın; ya da diğer insanların sordukları soruları inceleyin. Tüm zamanların en iyi besinlerinden, üretkenlik tüyolarına kadar pek çok faydalı şey öğrenebilirsiniz.

12. Recipe Puppy — Mutfağınızda bulabildiğiniz tüm malzemeleri yazın, ve bu muhteşem arama moturu elinizdekilerle neler yapabileceğiniz hakkında size tarif önerileri sunsun. Daha geniş bir yemek tarifi yelpazesi isterseniz de, AllRecipes‘i deneyebilirsiniz.

13. Spreeder — Bu ücretsiz ve online hızlı okuma yazılımı, okuma hızı ve kavrama yeteneklerinizi güçlendirecek. Sadece okumak istediğiniz yazıyı girin ve gerisini ona bırakın.

14. StackOverflow — Programcılar için bir soru cevap sitesi – esasında coder’ların en iyi arkadaşı diyebiliriz. Kodlamayı öğrenmek için diğer zengin kaynaklar ise; Learn X in Y MinutesCodecademy, ve W3Schools.

15. TED-Ed — Bu yeni girişim, TED tarafından “paylaşmaya değer dersler” fikriyle başlatıldı.  Uzman eğitmenler, senaristler ve animatörler tarafından üretilmiş animasyonlarla, ödüllü bir kütüphane yaratılarak; dünyadaki öğrenme isteği olan insanların merakının ateşlenmesi amaçlanmış. Siz de kendi isteğinize göre uyarlanmış derslerinizi yaratabilir; Youtube üzerindeki eğitimsel videolara sorular, tartışma konuları ve diğer destek verici materyaller ekleyerek paylaşım ve katkıda bulunabilirsiniz.

16. Unplug The TV — Televizyon seyretmek yerine, size faydalı videolar öneren çok eğlenceli bir websitesi. Konular uzay madenciliğinden, “Konteyner Taşımacılığı Modern Dünyayı Nasıl Şekillendirdi”‘ye kadar uzuyor.

17. VSauce — Bu Youtube kanalı aklınızı başınızdan alabilecek gerçekleri sunuyor, izledikçe dünyamızın ne kadar muhteşem bir yer olduğunu fark edeceksiniz. Eğer dünya dönmeyi bıraksaydı ne olurdu? Neden sıkılıyoruz? Ne kadar çok şey var? Videoları izleyin ve keşfedin.

Kaynak: Entrepreneur

This post is also available in: English (İngilizce)